Exkluzivní vína MESA ze Sardinie

Novinka - vinařství CONTINI

13.05.2011 15:05

Do nabídky našeho e-shopu s víny byla přidána nabídka vín z vinařství Contini ze Sardinie.

Vinařství CONTINI založené v roce 1898 patří mezi nejstarší a nejprestižnější na Sardinii. Vnoučata i pravnoučata původního zakladatele pana Salvatore Contini  se i dnes s vášní a péčí kompetentně starají jak o vinice, hrozny, tak i výrobu vína v souladu s nejstaršími místními tradicemi.

Vinařství Contini nabízí špičková vína vynikající kvality oceněná na mnoha výstavách vín ( lze zmínit i Great Gold Medal pro červené víno Barrile na Vinitaly 2003 ). Mimo známá sardská vína jako Cannonau či Vermentino pěstuje Contini i místní méně známé odrůdy z nichž lze zmínit révu Nieddera, kterou právě vinařství Contini zachránilo před vyhynutím a je dodnes jediné na světě , kde se tato unikátní réva pěstuje. Vytváří se z ní úžasné lahodné červené víno Nieddera a velmi příjemné růžové Nieddera Rosato. Mimo vína s apelací DOC, IGT je v nabídce i Vermentino di Gallura DOCG.

Vernaccia di Oristano (DOC) bylo vždy symbolem vinařství CONTINI . Tento druh bélého vína, které v létech 1912 a 1913 získalo Zlatou medaili na mezinárodní výstavě vín v Miláně, představuje jeden z největších vinařských úspěchů na Sardinii v komplexnosti, vytříbenosti a „těle“. Chlazené je vynikající jako aperitiv , dále skvěle doprovází dezerty při normální teplotě.

Kontakt

NAMIB s.r.o.

namib@namib.cz

Louňovice 242
Mukařov
25162

733570221

Vyhledávání

Anketa

Jaké víno máte nejraději ?

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode